Hälsorapport håller koll på hälsoläget

Hälsorapport hjälper Folkhälsomyndigheten att få viktig kunskap om befolkningens hälsa och syn på hälsa. Du som deltar i Hälsorapport bidrar genom att besvara enkäter om hälsorelaterade frågor ungefär en gång i månaden. Du kan besvara enkäten med din smarta mobil, läsplatta eller dator.

Under vintermånaderna får du kortare veckovisa enkäter med frågan om du blivit sjuk (eller inte) i feber, förkylning eller magsjuka under veckan som gått. Dessa veckovisa enkäter kan även komma att skickas ut i händelse av en pandemi. Om större sjukdomsutbrott uppstår i Sverige kan Hälsorapports deltagare fungera som kontrollgrupp. Efter ett år frågar vi om du vill fortsätta delta i Hälsorapport. 

Mer information finns i inbjudan och informationsbladet som skickats till alla inbjudna deltagare:

 

Så tar vi hand om dina svar

Den information som du lämnar skyddas av offentlighets- och sekretesslagen och personuppgiftslagen (se Informationsblad ovan). Det betyder att obehöriga inte kan ta del av den. Mer information om hur Folkhälsomyndigheten behandlar personuppgifter och dina rättigheter finns på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Folkhälsomyndigheten

Hälsorapport drivs av Folkhälsomyndigheten som är en nationell kunskapsmyndighet som arbetar för bättre folkhälsa genom att utveckla och stödja samhällets arbete med att främja hälsa, förebygga ohälsa och skydda mot hälsohot. Här kan du besöka Folkhälsomyndighetens webbplats.

Folkhälsomyndighetens nyhetsbrev

Varje torsdag skickar Folkhälsomyndigheten ut nyhetsbrev med aktuell information inom olika folkhälsoområden. Här kan du prenumerera på nyhetsbrevet.

Influenzanet

Hälsorapport är del av Influenzanet, ett europeiskt system för webbaserad syndromövervakning. Systemet har främst använts för att följa förekomsten av influensaliknande sjukdom i befolkningen. Läs mer om Influenzanet.

 

Nyheter

 • Tekniskt fel är åtgärdat

  6 februari 2019

  Pga. ett tekniskt fel har deltagare inte kunnat besvara veckoenkäten för vecka 5 idag. Felet är åtgärdat så nu går det att besvara enkäten. Tack att ni försöker igen!

 • Influensan ökar!

  6 februari 2019

  Influensaaktiviteten ökar i Sverige. Hälsorapports deltagare hjälper oss att hålla koll på läget - tack! Läs gärna veckorapporten

   

 • Veckovisa enkäter dec-mars

  6 februari 2019

  Vecka 51 skickade vi ut den första enkäten med frågan om deltagare blivit sjuka (eller inte) i feber, förkylning eller magsjuka under veckan som gått. Fram till mars, kommer vi varje vecka att skicka ut samma enkät. Läs mer här. 

 • Resultat från augustienkäten

  6 februari 2019

  Nu finns resultat att läsa från augustienkäten som handlade om värmeböljor. Klicka här för att komma direkt till resultatet.

Nyhetsarkiv

 

Kontakt

Om du har frågor eller vill rapportera fel är du välkommen att kontakta oss.