Hälsorapport håller koll på hälsoläget

Hälsorapport består av en grupp speciellt inbjudna personer från hela Sverige som tillsammans hjälper Folkhälsomyndigheten att få en bild av befolkningens hälsa och syn på hälsa.

Har du fått en inbjudan?
Du som fått en inbjudan till Hälsorapport är viktig. Du har blivit utvald genom statistiska metoder för att skapa en deltagargrupp som speglar Sveriges befolkning och kan inte ersättas av någon annan. Därför är inbjudan adresserad direkt till dig.

Hjälp till att hålla koll på hälsoläget
Du som deltar i Hälsorapport bidrar genom att besvara enkäter en gång i månaden under ett år. Enkäterna kan till exempel handla om smittsamma sjukdomar, folkhälsa och hälsohot. Resultaten från enkäterna kommer att presenteras helt anonymt på webbplatsen och i Folkhälsomyndighetens publikationer. Du bestämmer självklart själv om du vill delta eller inte.

Så här går du med om du har fått en inbjudan
För att gå med klickar du på "Gå med" överst till höger på sidan (blå knapp). Där fyller du i ett användarnamn, din mejladress och ett lösenord. Sedan får du ett bekräftelsemejl med en länk som du får klicka på. När du sedan loggar in får du fylla i den kod som står på din inbjudan och ditt födelseår. Sedan är det klart – och du är med. Du får därefter fylla i en kort bakgrundsenkät.

Om Hälsorapport
Vår hjälpsida
Kontakta oss
Gå med i Hälsorapport

Tillfälligt fel korrigerat
2016-10-27. Tyvärr uppstod ett fel på en av frågorna i enkäten, vilket gjorde att några deltagare inte kunde skicka in sina svar. Frågan är nu justerad så att deltagare kan fullfölja hela enkäten.  

Enkät oktober
2016-10-26. Nu finns enkäten för oktober att besvara. Enkäten handlar om kontakter med naturen. 

Enkät september
2016-10-13. Enkäten för september är fortfarande öppen. Den handlar om kontakter med sällskapsdjur. Deltagare som inte har besvarat enkäten kan göra det genom att logga in och gå till ”Mitt konto”. Tack till alla som redan har besvarat den!

Enkät augusti
2016-08-17. Nu finns enkäten för augusti att besvara för vuxna deltagare. Enkäten handlar om antibiotika. Gå till ”Mitt konto” för att besvara enkäten. Tyvärr finns det ingen enkät för målsmän att besvara för sina barn denna månad. 

Resultat junienkät publicerat
2016-08-16. Resultatet från junienkäten finns publicerat på Hälsorapports hemsida. Läs resultatet här

Trevlig sommar!
2016-07-04. Vi som arbetar med Hälsorapport vill önska alla deltagare en trevlig sommar. Nästa enkät kommer att skickas ut i slutet av augusti. 

Utredning om utbrott avslutad
2016-06-29. Utredningen om utbrottet av en smittsam sjukdom är nu avslutad. Läs mer om utbrottet under Resultat. Vi tackar alla som svarat på enkäten!

Till vårt nyhetsarkiv... 

Kontakt
Om du vill komma i kontakt med oss är du välkommen att skicka ett meddelande
halsorapport@folkhalsomyndigheten.se