Hälsorapport håller koll på hälsoläget

Hälsorapport består av en grupp speciellt inbjudna personer från hela Sverige som tillsammans hjälper Folkhälsomyndigheten att få en bild av befolkningens hälsa och syn på hälsa.

Veckovisa enkäter i januari-mars

Med start i januari 2017, skickar Hälsorapport ut sammanlagt 9 korta veckovisa enkäter till deltagare. Enkäten börjar med frågan om du blivit sjuk (eller inte) i feber, förkylning eller magsjuka under veckan som gått. Ditt svar är viktigt oavsett om du varit sjuk eller inte. För målsmän som besvarar enkäter för sina barn riktar sig frågorna som vanligt till barnet.

Om du (eller ditt barn) blivit sjuk under veckan som gått följer några frågor om symptomen och hur allvarlig sjukdomen har varit. Om du (eller ditt barn) inte har blivit sjuk föregående vecka svarar du ”nej” och är klar med enkäten. Det tar 2-10 minuter att besvara enkäten. Svara gärna så fort du har möjlighet. Enkäten skickas ut varje torsdag och är öppen fram till och med söndagen samma vecka. 

Din veckovisa rapportering bidrar till att Folkhälsomyndigheten får en bild av andelen av Hälsorapports deltagare som har olika symptom. Utifrån det kan vi uppskatta hur många i Sverige som i nuläget har till exempel influensaliknande sjukdom. Resultaten kommer som vanligt att visas här på Hälsorapports webbplats. 

Från och med april återgår vi till att skicka ut en enkät i månaden igen. Då kommer enkäterna att handla om andra folkhälsorelaterade ämnen. 

Har du fått en inbjudan?
Du som fått en inbjudan till Hälsorapport är viktig. Du har blivit utvald genom statistiska metoder för att skapa en deltagargrupp som speglar Sveriges befolkning och kan inte ersättas av någon annan. Därför är inbjudan adresserad direkt till dig.

Hjälp till att hålla koll på hälsoläget
Du som deltar i Hälsorapport bidrar genom att besvara enkäter en gång i månaden under ett år. Enkäterna kan till exempel handla om smittsamma sjukdomar, folkhälsa och hälsohot. Resultaten från enkäterna kommer att presenteras helt anonymt på webbplatsen och i Folkhälsomyndighetens publikationer. Du bestämmer självklart själv om du vill delta eller inte.

Så här går du med om du har fått en inbjudan
För att gå med klickar du på "Gå med" överst till höger på sidan (blå knapp). Där fyller du i ett användarnamn, din mejladress och ett lösenord. Sedan får du ett bekräftelsemejl med en länk som du får klicka på. När du sedan loggar in får du fylla i den kod som står på din inbjudan samt ditt födelseår. Sedan är det klart – och du är med. Du får därefter fylla i en kort bakgrundsenkät.

Om Hälsorapport
Vår hjälpsida
Kontakta oss
Gå med i Hälsorapport

2017-05-18. Tack ni som besvarat aprilenkäten
Enkäten för april är nu stängd. Tack till alla som besvarat den. Nästa enkät skickas ut i juni. 

2017-05-05. Överbelastning av server vid lunchtiden
Vid utskick på torsdag 4 maj av aprilenkäten blev servern överbelastad kring lunchtid. Hade du problem att svara eller skicka in enkäten? Försök gärna igen. Om du fortsatt har problem, kontakta oss.

2017-05-02. Aprilenkäten försenad
Aprilenkäten är något försenad, men inom de närmsta dagarna kommer vi att skicka ut en inbjudan till deltagare att besvara den. 

2017-03-22. Tack alla som besvarat veckoenkäterna
Nu är den sista veckoenkäten stängd. Stort tack till alla som svarat på dem. Frågor och svar om enkäterna finns samlade under Frågor och svar om veckoenkäterna

2017-02-24. Resultat från veckoenkäterna
Nu finns resultat från den veckovisa rapportering att läsa under Resultat

2017-02-16. Frågor och svar om veckoenkäterna
Nu finns frågor och svar om veckoenkäterna samlade här Frågor och svar om veckoenkäterna

2017-02-15. Serverproblem åtgärdat
Ett serverproblem gjorde att några deltagare inte kunnat besvara enkäten för vecka 5. Problemet är nu åtgärdat. Om du inte besvarat enkäten - gör gärna det! Enkäten finns tillgänglig under hela dagen (stängs 16/2).

Till vårt nyhetsarkiv... 

Kontakt
Om du vill komma i kontakt med oss är du välkommen att skicka ett meddelande
halsorapport@folkhalsomyndigheten.se